Rendezvények

A Changing Diabetes elnevezésű, világszintű kezdeményezés a dán Novo Nordisk cég által jutott el Magyarországra. Célja a cukorbetegséggel és annak kezelésével kapcsolatos gondolkodás megváltoztatása, valamint az, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség világméretű terjedésére és a betegség megelőzésére.

A budapesti Dán Királyi Nagykövetség védnökségével és a Magyar Diabetes Társaság vezetésével  2010. november 11-én 13.00 órától a Magyar Köztársaság Parlamentjének Felsőházi termében a Changing Diabetes parlamenti fórum a cukorbetegekért konferencia  kerűlt megrendezésre, melyre meghívást kapott és részt vett Balog János a Hajdúsági Diabetesz Egyesület elnöke is.

A Fórum díszvendégei voltak és felszólaltak:

    Benedikte dán hercegnő, a World Diabetes Foundation védnöke és

   Schmitt Pálné Makray Katalin a Magyar Köztársaság elnökének felesége.

Az eseményen bemutatásra kerűlt a Magyar Diabetes Társaság  által Nemzeti Diabetes Program megújítására készített terv, amelynek célkitűzése nem kevesebb, mint érezhető, kézzelfogható változásokat eszközölni a betegség megelőzése, korai felismerése, korszerű kezelése és a szövődmények megelőzése területén. 

Read more...

Január havi összejövetelünk rövid összefoglalója.

Read more...

A 2009. évi Diabétesz Világnap hazai fő rendezvényének helyszíne Debrecen volt, a házigazda pedig a Hajdúsági Diabetesz Egyesület.

Read more...