2007. évben ünnepeltük a 15 éves jubileumát megalakulásunknak. Itt a hangulatos és a szerényen megterített asztalok mellett köszöntöttük alapító tagjainkat és az alapításban segítő támogatóinkat, patronálókat, akiknek emlék plakettet adtunk át. Az egri, nyíregyházi, berettyóújfalui testvérszervezetek ajándékkal köszöntötték az egyesületünket. A Belvárosi Közösségi Ház kollektívája szintén köszöntötték egyesületünket, jelenleg itt tartjuk összejöveteleinket, rendezvényeinket. Az Ő jókívánságaik és a tagság kérése is az, hogy összejöveteleink továbbra is szolgálják azt a célt, hogy az emberek tovább bővíthessék ismereteiket a cukorbetegségről.  Így lehet módja annak, hogy elkerülhessék a súlyos szövődményeket , megismerve a legújabb kutatások eredményeit.

Napjainkban egyre meghatározóbb szerepet tölt be egyesületünk a diabétesz rendezvényeken. 2009. évben Debrecen adott otthont a Diabétesz Világnapnak, így a házigazda egyesületünk volt.

A rendezvények szervezésén túl továbbra is igyekszünk partnerkapcsolatainkat bővíteni. Hazánk Uniós tagságának kezdetétől törekszünk kapcsolat kialakítására Erdélyben élő sorstársakkal is.

Az egyesület vezetői és tisztségviselői ellenszolgáltatás nélkül, önként vállalva végzik közösséget szolgáló tevékenységüket. Az eddig  meghívott előadók (orvosok, dietetikusok, jogászok, pszichológusok  stb.) akik szabadidejüket feláldozva , szerény köszönet nyilvániíásért  egy-egy csokor virág vagy könyv ajándékért tartották oktató előadásaikat. 

Nagyon röviden ennyit mondhatunk egyesületünk múltjáról, jelenéről. Köszönet mindenkinek aki önzetlenül segítette és ma is segíti munkánkat, sikereink elérésében!

Szeretettel várjuk cukorbeteg sorstársainkat és pártoló tagokat egyesületünkbe, akik e lelkes és segítőkész csapathoz szeretnének tartozni és együtt dolgozni velünk a cukorbetegekért.

Balog János

Egyesületi elnök