2002. évben Dr. Csomós Józsefné lemondott, új elnököt és vezetőséget kellett választani.
Új elnöknek Balog Jánost - aki eddig a titkári feladatot látta el - választotta a tagság, a vezetőségben 1-2 fő cserélődött csak. 

Folytatva elődei munkáját a vezetés elmondhatja, hogy egyik legrégibb és mint a legnagyobb létszámot mozgató egyesület lettünk Debrecenben. Állandó fizető taglétszám  120-150 fő között van minden évben, de mivel nyitott az egyesület , így volt olyan év is amikor 200-300 fő is megfordult előadásainkon.

Nagy hangsúly fektettünk az Egyesület megismertetésére, propagandára. Kártya naptárakat, felhívásokat helyezünk ki a gyógyszertárakban, orvosi rendelők helységeiben.  A havi  rendszerességgel megtartott találkozók, oktató, ismeret átadó szakelőadások mellett egy-egy vidámabb összejövetelt is szerveztünk. Ilyen a farsang, a világnap, karácsonyi ünnep, és az évzáró kirándulásunk júniusban a szabadban.

Tovább erősítettük kapcsolatunkat a DMJV Polgármesteri Hivatal Családvédelmi Osztályával, civil szervezetekkel Debrecenben és az ország több cukorbeteg szervezetével. 
Állandó résztvevői lettünk a Debreceni Egészségnapok-nak,  egyre több kistérségi rendezvénynek pl. Csapókert, Vénkert stb. Szinte napi kapcsolatban vagyunk a Nyírségi és Egri sorstársakkal. Találkozásaink elősegítiették a tapasztalatok átadását, a cukorbeteg érdekek együttes képviseletét, testvérvárosi kapcsolat erősítését.