Diabétesz betegség

A cukorbetegség komoly betegség, ami megfelelő életmóddal és gyógyszerekkel kezelhető. Ha követi orvosa előírásait, jobban fogja érezni magát és megelőzheti a cukorbetegséggel kapcsolatos szővődményeket mint a

Read more...

A 2-es típusú cukorbetegség és kezelése

A kettes típusú cukorbetegség kezelésnek módját minden esetben a betegség adott stádiuma határozza meg. A kettes típusú cukorbetegség esetén az az alapvető cél, hogy ismét egyensúlyba kerüljön a szervezet inzulin háztartása

Az 1-es típusú cukorbetegség és kezelése

Az egyes típusban azonnal inzulinpótlásra szorul a beteg és ez a szükség egész életében megmarad. Ekkor már csak mesterséges úton, injekció formájában pótolható a hasnyálmirigy működési zavara következtében létrejövő hormonhiány. Ha ezt nem történik meg, az anyagcsere-folyamatok romlanak, ezáltal a különböző szervek működése elégtelenné válik.

A Hajdúsági Diabetesz Egyesület 17 éve működik Debrecen városában. A 10 fővel alakult egyesület az egyik legrégebben működő helyi civil szervezet, ami mára több mint 150 taggal büszkélkedhet.

Amennyiben Önnek vagy cukorbeteg rokonának, ismerősének tanácsra, segítségre lenne szüksége az Ön közelében elő cukorbeteg mentoraink szívesen állnak rendelkezésére.

Hétfőtől - Péntekig 16.00-20.00 óra között a
+36-30/750-7544
normál percdíjas telefonszámon.

KENÉZY KÓRHÁZ Rendelőintézet
Belgyógyászati Osztály

Cím: 4043 Debrecen, Bartók Béla utca 2-26.
Telefon: 52/511-873

Rendel:
- Dr. Neuwirth Gyula 9-15 óráig
e-mail:
- Dr. Vámos Árpád 9-15 óráig
email:

Laboratórium: hétfőtől - péntekig 7.30-15.00
Laboreredmény: 52/511-873 délutáni órákban